Home Elev- og studenterbevægelse Over 10.000 studerende på gaden mod nedskæringer

Over 10.000 studerende på gaden mod nedskæringer

IMG_7452

Tekst og fotos: Andreas Bülow

Torsdag d. 5. oktober gik over 10.000 elever og studerende i hele landet i demonstration mod Løkke-regeringens bebudede besparelser på uddannelse, samt spekulationer om nye angreb på SU’en.

Socialisten talte med tre studerende om hvorfor de deltog. Vi bringer desuden en række stemningsbilleder fra demonstrationen i København, hvor 6.500 deltog.

IMG_7498

Asta Otto, studerer Europæisk Etnologi på Københavns Universitet:

Hvorfor er du her i dag?

– Jeg er så træt af nedskæringer. Det rammer os hver eneste dag. Den måde de taler om det på fra regeringens side er forrykt. De har glemt alt om kvalitet.

Hvordan mærker I nedskæringerne konkret?

– Sidste semester kørte de hårdt på at ville lukke biblioteker. Men konkret mærker jeg det også ved at jeg er på tredje semester nu og det er kun gruppe-feedback som vi har modtaget. Lærerne har slet ikke tid til at give individuel feedback.

Sinem Demir, studerer Mellemøstlig sprog og samfund, Københavns Universitet:

IMG_7514

– De besparelser man gerne vil lave på uddannelse frem til 2021 er på 14,7 milliarder. Det er enormt mange penge. Ikke bare fra universitetsuddannelser, men også fra gymnasier. Og så er der al snakken om at erstatte SU’en med en låneordning.

Advertisements

about:blank

REPORT THIS ADPRIVACY

– Kvalitet hænger altså bare ikke sammen med nedskæringer. Vi må værne om at alle kan tage uddannelse, at folk ikke skal tage så mange deltidsjob ved siden af. Ellers bliver det jo kun dem, der har forældre med en meget stor pengepung, som kan tage en ordentlig uddannelse.

Bendegúz Barna, Europæisk Etnologi, Københavns Universitet:

IMG_7533

– Jeg er meget imod nedskæringerne. Det er en komplet fejlprioritering fra statens side. På vores studie mærker vi forringelserne med forskellige tiltag: Begrænsning af prøveformer, fyring af lærer og professorer. Didaktik og pædagogik opofres. Kvaliteten på uddannelsen sænkes.