Home Elev- og studenterbevægelse Udtalelse: Studerende støtter kampen for velfærd!

Udtalelse: Studerende støtter kampen for velfærd!

Socialistens redaktion har modtaget denne udtalelse fra HUMrådet på Københavns Universitet Amager, som vi hermed viderebringer:

Nedskæringer er blevet hverdagen de sidste mange år. Det har ramt os hårdt som studerende, ligesom det har ramt mange andre grupper i samfundet.


Nedskæringer er blevet hverdagen de sidste mange år. Det har ramt os hårdt som studerende, ligesom det har ramt mange andre grupper i samfundet. En del af regeringens strategi har været at spille disse grupper ud mod hinanden, at fortælle os at der ikke er penge nok og at forbedringer for én gruppe kræver forringelser for én anden. Men erfaringer viser, at når vi kæmper alene, når vi står splittet hver for sig eller endda imod hinanden, så taber vi. Der er brug for at vi står sammen i kampen. Det viste de seneste overenskomstforhandlinger, når vi står skulder ved skulder, sammen om den fælles kamp for bedre forhold, så bliver vi stærkere! HUMrådet var en del af denne kamp.

Nu vil en række fagforeninger, samlet i alliancen ”København for Velfærd”, fortsætte kampen fra overenskomstforhandlingerne og har indkaldt til demonstration den 17. maj med krav om 6 milliarder kroner ekstra til velfærden ved budgetforhandlingerne mellem staten og kommunerne! Vi har tidligere støttet op om denne alliance og det vil vi nu gøre igen. Det gør vi fordi vi støtter kampen for en ordentlig velfærd for alle. Det gør vi fordi at vi bliver stærkere når vi står sammen og solidarisk støtter hinandens kampe og det gør vi fordi vores studieforhold også påvirkes af velfærden i kommunerne.

Vi har brug for stærkere alliancer og derfor må vi også støtte andre når de kæmper for bedre forhold. Dermed vil vi stå stærkere når vi beder om solidaritet fra dem, næste gang vi selv skal ud og kæmpe for bedre uddannelser og studieforhold! Men velfærden i kommunerne har også direkte relevans for vores egne studieforhold. Der er også studerende der har børn at aflevere i vuggestuer og børnehaver, vi bruger også veje og den offentlige transport, svømmehallerne, sportsklubberne og mange andre ting afhængige af den kommunale økonomi. Ikke mindst så står vi som studerende i dag overfor store problemer med boligmangel og voksende udgifter til husleje. Kommunerne er blandt de vigtigste leverandører af billige lejligheder og vi har brug for at der sættes flere penge af til kommunalt boligbyggeri!

Af disse grunde støtter vi som studerende op om kampen for bedre velfærd og flere penge til kommunerne! Vi opfordrer til at møde op og deltage i demonstrationen d. 17. maj, kl. 17 på Rådhuspladsen, København eller at følges derhen med HUMrådet fra Torvet på KUA2 kl. 16.30!

Kontakt os for at høre mere på humraadet.ku@gmail.com eller vores formand, Niklas Zenius Jespersen, på 26156288.